9 Mayıs 2009 Cumartesi


fidelerimizi açtığımız çukurlara özenle yerleştiriyoruz.




toprağı iyice sıkıştırıyoruz.

kök boğazını toprakla doldurup fidenin etrafında halka şeklinde bir ark açtık sulama yapmak için. ilerde fideler büyüdüğünde fideler arasında kalan toprakları boğazlama yapmak için kullanacağız. aradaki topraklar boşaldığında orda uzunlamasına karıklar oluşacak. sulamayı bu şekilde yapacağız.



sıra can suyunu vermeye geldi. fotoğraflar Eceden, can suyu Denizden, ama önce nasıl yapılacağını öğrenmeli suyu fidenin gövdesine değdirmemeli.




3 yorum:

Oğuz Diler dedi ki...

sayın rasim karavana, dikim islerini cok detayli bir sekilde hazirlamissiniz. bize yon verecek bu calismaniz icin ben size tasekkur ederim. insallah hasati da birlikte kutlariz. saygilarimla. oguz

PDA Birol dedi ki...

Rasim Bey hayırlı olsun. Fideler saksıda olduğundan çok daha hızlı büyüyecekler artık, şimdiden rüzgara önlem için sırık ayarlamaya çalışırsanız iyi olur. Küçük birde tavsiye: Bir dahaki sefer alttaki iki üç yaprakta toprak altında kalacak şekilde ekmeniz fideye daha çok kök yapma şansı verecektir.
Hasatınız bol olsun...

taze domates dedi ki...

Rasim Bey size nasıl özendim anlatamam. Hem harika fideler yetiştirmenize, hem de bu kadar keyifle dikmenize. Benimkiler daha 10 cm boyunda, bu gidişle 2012 yazında domates yeriz diye gülüyoruz. Neyse ki domatesi yiyebilmek kadar bu çabalar da zevkli..